Vampire vampyr Serventa de Roma

Serventa de Roma

riddare.jpg

Riddare i Ordern de Santiago

Serventa besökte alltid riddaren nattetid, aldrig på dagen. Hon sov aldrig över i hans säng utan begav sig alltid i väg innan gryningen.

 

I perioder var hon som försvunnen för att sedan dyka upp igen. Hon bar ibland en litham, ett slags tygstycke som täcker näsan och nedre delen av ansiktet. Den fungerar bra mot blåsande sand och i hennes fall... Att dölja något i ansiktet.

 

Han tyckte inte det var så konstigt med tanke på att Serventa faktiskt var prostituerad och yrket var långt ifrån accepterat av folket.

 

Serventa berättade ibland om sin fattiga uppväxt i Rom för riddaren. Om hur hon och hennes systrar ofta gick hungriga och ibland sov på gatorna och i mörka gränder som både var mycket farliga och på den tiden fulla av sjukdomar. 

Rom Gata.jpg

Rom 1400-tal

FÖRÄNDRINGEN

Serventa berättade hur hon kommit i kontakt med en man som skadat henne och hur hennes liv efter det förändrats väldigt mycket och till slut drivit henne ifrån Rom.

 

Riddaren frågade aldrig om några detaljer, de båda hoppades på att glömma det gamla och gå in i en ljus framtid tillsammans då de fattat tycke för varandra. Dock väntade något annat på dem, långt ifrån en ljus framtid.

 

Deras relation gick från att vara rent affärsmässig till att bli något av en romans, som sen växte till sann kärlek. Serventa pratade ofta om att återvända till Rom där hennes familj fanns. Hon drömde om att de båda kunde bo tillsammans där, lycklig som en familj.

 

Efter något år hade de växt ihop så mycket att de planerade att gifta sig. 

SKYDDA KYRKAN

Riddarna i Orden de Santiago hade alla svurit sin heder på att skydda kyrkan och dedicera sitt liv åt gud. Dock tilläts dem att gifta sig.

 

Serventa som inte var född i Spanien skulle vara tvungen att genom gå processen limpieza de sangre, en form av blodbandskontroll för att försäkra kyrkan och Spanien om att det inte fanns blod från judar eller morer i släkten.

 

Proceduren gick ut på att kyrkans utsände kontrollerar föräldrar och släktband bak i tiden och säkerställer “renligheten” innan medborgarskap och giftermål kan beviljas.

 

Första delen av processen är att kandidaten går ner på knä, läggar sin högra hand på ett krucifix ovanpå en bibel och sedan svär på att denne inte är av judisk eller morisk härkomst.

Cermoni.jpg

LIMPIEZA DE SANGRE

Riddaren anordnade så att en präst kunde besöka dem i hans hem för att genomföra den första delen i processen med Serventa.

 

Normalt genfördes proceduren i kyrkan men Serventa övertygade riddaren om att den skulle ske i hans hem, efter solnedgången.

 

En präst anländer till riddarens hus och påbörjar ceremonin.  Dock tar det stop direkt. När hon försöker lägga handen på krucifixet börjar hon darra och handen vägrar lyda henne, hon kan inte vidröra det och hon rycker tillbaka.

 

Prästen uppmanar henne med hög röst att fullfölja samtidigt som han för krucifixet närmare henne. Hennes kropp blir alltmer stressad och hon skakar i spasmer.

DJÄVULENS BLODSUGARE

Serventa skriker högt av smärtliknande ångest när prästen tar tag i henne och sliter av hennes litham som täckt ansikte.

 

I hennes skrikande gap ser han då hennes hörntänder, långa och sylvassa som huggtänder. Han ryggar tillbaka och rusar ut ur huset skrikandes; –”El chupasangre del diablo”!!!

-Djävulens blodsugare.

 

Riddaren blir totalt förskräckt, vem är egentligen hans älskade? Vad för varelse har han haft vid sin sida? Han tvekar först men hans känslor för henne tar över och han lugnar henne. Riddaren inser att de omedelbart måste fly då han förstår att de snart kommer gripas och Serventas liv är i fara. 

DEN MÖRKA HEMLIGHETEN

De tar sin tillflykt in i skogen ridandes på hans häst för att undkomma kyrkans armé som direkt börjar leta efter dem. De rider allt djupare in i skogen och kommer efter ett tag fram till en sjö där Serventa ber honom att stanna. Här tvingas de möta verkligheten.

 

Solen är på väg upp och Serventa måste öppna sitt hjärta och avslöja sin mörka hemlighet. Hon berättar om hur hon i Rom blivit överfallen av en man som bitit henne i halsen och druckit av hennes blod. Om hur hon efter många dagar med hög feber återhämtat sig, men nu som en ny varelse, en varelse hon själv hatar och föraktar.

 

Hennes hörntänder ändrar skepnad med någon månads mellanrum till formen av huggtänder och hon får ett ostoppbart begär efter människoblod. För att stilla sin törst har hon rört sig bland Roms prostituerade där hon lurade med sig män som hon ibland dödade för att dricka deras blod. 

AVSKEDET

Antalet döda kroppar som hon lämnade efter sig gjorde att hon snart blev misstänkt och blev tvungen att lämna Rom innan hennes hemlighet avslöjades där. Det tvingade henne från Italien och in i Spanien där hon träffade riddaren.

 

Hon lyckades där dölja sina hemliga blodsbegär med blodtörstiga mord för honom och alla andra i staden. Hon har levt ett dubbelliv med en mörk hemlighet bakom ryggen på honom.

 

Serventa säger att hon måste hitta skydd, solen kommer annars döda henne då hon inte tål solljus. Riddaren förstår vad han måste göra. Han måste ta livet av sin älskade. En sådan varelse får inte vandra på jorden.

 

Han tar tag i hennes hand och drar henne till sig. Deras blickar möts och hon förstår vad som ska hända. Hon slappnar av och blir lugn.

 

–”Vi skiljs åt i livet, men återförenas i himlen min älskade” blir hennes sista ord. 

DÖDEN

Solstrålarna tränger igenom bladverket och skär som glödande knivar i skinnet på Serventa som vrider sig i dödsångest. Riddaren håller om henne allt hårdare och de omges av ett moln av rök från hennes kropp.

 

När röken lagt sig är De Roma helt stilla, hon är död och allt som finns kvar är hennes ben i hans famn.

 

Riddaren skriker ut sin sorg när hans hjärta krossas och fåglarna i träden tar till flykt upp i himlen.

 

Han begraver henne intill sjön till ljudet av tårar som faller och känslor som värker.

 

För att Serventa inte ska kunna återuppstå från de döda karvar han som ett skydd in Santiagos kors i pannan på kraniet, symbolen för gud, kyrkan, och Order de Santiago.

 

På sidorna av skallen karvar han in vingar som en gest att Serventa nu var fri från jordliga plågor och kan flyga vart hon vill, hem till Rom och även upp till himmelen.

 

Efter att han begravt henne inväntar han sina förföljare som snart hunnit i kapp. Han blir förd tillbaka till slottet där han döms till döden för sveket han begått mot kyrkan, men får behålla sin titel som riddare.

 

Han har en sista önskan, att begravas bredvid sin älskade Serventa. Önskan nekas omedelbart då hon aldrig tillåts att begravas på kyrkans mark och att begrava en riddare i skogen anstår inte kyrkan.

 

Riddaren blir halshuggen och begravs på kyrkogården. För evigt frånskild från sin älskade Serventa de Romas kvarlevor som lämnats kvar i ensamhet vid sjön djupt in i skogen.

 

 

Slottet.jpg

Slottet i Jerez de los Caballeros

NÅGRA ORD FRÅN STUDIO RACHELL POST

Ett kranium och benbitar från en kropp återfanns 1972 i ett område vid en sjö, nära Jerez de los Caballeros, där riddaren ska varit stationerad.

 

Det har varit föremål för flera biologiska undersökningar men dess ursprung har inte kunnat fastställas med säkerhet. Det bär tydliga inristningar som stämmer överens med de riddaren skulle utfört innan han begravde Serventa enligt sägnen.
 

Fyndet.jpg

Fyndet vid sjön 1972

Kraniet som delvis var skadad när det upptäcktes har med hjälp av osteologer återställts till det skick det antagligen hade när det begravdes. Av det kraniet har Studio RacHell Post skapat avgjutningar.

thumbnail_IMG_1481.jpg

Varje avgjutning är numrerat och hela processen har skett med största försiktighet och respekt för den avlidne personen, vem än det är.

 

DNA OCH PROVER Prover från skallen visar att kvarlevorna är ca 600 år gamla. DNA som under senare tid tagits visar delvis sekvenser tillhörande en kvinna, men samtidigt sekvenser från djurriket vilket förbryllar forskarna som utförde testerna.


Den delen av DNA-sekvensen som härstammar från ett djur tillhör en väldigt specifik del av djurriket. Den går under det vetenskapliga namnet Chiroptera, släktet fladdermus…