Devils Baby

I en arkeologisk utgrävning i irakiska staden Hatra (Arabic: الحضر‎ al-Ḥaḍr i dåvarande persiska provinsen Khvarvaran) fann man 1951 kraniet av ett spädbarn. Fyndet dateras till år 10–20 e.Kr.

 

Skador på skallen visade att den utsatts för en extremt hög hetta. Trots det var kraniet intakt och det fanns rester av hud kvar på delar av det. Underkäken återfanns ej. Något som förbryllade arkeologerna var två utväxter i kraniets panna som i anteckningar beskrevs som horn.

Fyndet fördes till Iraks Nationalmuseum men visades aldrig upp offentligt utan förvarades undangömt. Detta efter att flera oförklarliga olyckor och dödsfall skett i direkt anknytning till skallen under utgrävningarna. Både vid transporten till museet och även på själva museet.

Under Irakkriget 1993 plundrades museet svårt och skallen var efter det försvunnen i många år. Efter krigets slut har UNESCO efterlyst alla föremål som stulits för att försöka återföra dessa till museet. Barnskallen lokaliserades av en slump i Ungern under en polisutredning gällande en antikhandlare. Misstankarna gällde olaglig handel med stulna antikviteter och det avslöjades att skallen funnits i hans ägo en längre tid.

 

Antikhandlaren omkom i den brand som förstörde hans butik, och dödade 23 spädbarn i ett ovanliggande barnhem. I rapporten går det att läsa att byggnaden totalförstördes men att skallen mirakulöst klarat sig helt intakt.

UNESCO kontaktade det irakiska nationalmuseet och meddelande att skallen kunde skickas tillbaka till dem. Svarat var något förvånande att museet vägrade ta emot den. När det blev känt att skallen återfunnits utfärdades en order från irakiska regeringen att den som försöker föra in skallen i landet igen skulle dömas till döden.

Var skallen efter det tog vägen är högst oklart.

Tills nu...

Vandringssägnen

Det finns en vandringssägen i området runt Hatra där utgrävningarna ägde rum 1953 som skulle kunna knytas till fyndet. Den sägs ha berättats i generationer, så lång tillbaka som för 2 000 år sedan.


En kvinna vid namn Mustafa som bor i staden Hatra vaknar mitt i natten av en röst som beordrar henne att stiga upp ur sängen. Hon kan inte se någon i rummet och är inte säker på om hon verkligen är vaken eller om det är en dröm. Rösten säger åt henne att gå upp och ut ur huset.


Rösten för henne igenom staden och rakt ut i den mörka öknen. Mustafa följer rösten som i timmar leder henne mot ett grottkomplex. Hon går som i trans utan att kunna styra sina egna handlingar.
Framme vid ingången av grottorna uppfattar Mustafa ett svagt glimmande rött ljus långt inne i en av grottorna och hon fortsätter in mot ljuset.


Inne i grottan möter hon en stor skepnad som närmar sig ur mörkret. Som en svart siluett rör den sig mot henne långsamt. Hon står som förstelnad av skräck när hon sveps in i en omfamnade stickande värme likt en svärm av flugor. Sakta framträder ansiktet på skepnaden och hon skriker av skräck.


Mustafa vaknar upp i sin säng med ett ryck, oförmögen att avgöra om det var en dröm eller verklighet. Hon sätter sömndrucken ner fötterna på golvet för att resa sig upp men faller direkt mot golvet skrikandes av smärta. Undersidan av fötterna är helt skinnflådda och köttet är blottat, precis som om skinnet skavts bort av en lång vandring genom en stenig öken.


En tid efter händelsen uppmärksammar moderna att Mustafas mage börjat växa. De försöker först ignorera det men när tiden går blir magen större och större och det står klart att hon blivit gravid, trots att hon aldrig varit med en man.
När Mustafas graviditet upptäcks av fadern blir han rasande. Han tvingar ner henne på knä och piskar henne tills blodet börjar rinna längs ryggen.

 

Det blir en fara för henne och det ofödda barnets liv. Mustafas mor som bara har en bråkdel av faderns storlek får plötsligt oförklarliga krafter. Men glöd i ögonen flyger hon på honom och biter sig fast i hans strupe. Med ett ryck sliter hon av strupen så att blodet forsar ut ur hålet i halsen. Med faderns döende kropp i händerna vänder modern sig emot Mustafa som fallit ihop på golvet och utbrister; ”Han måste skyddas, vi kommer offra våra egna liv för honom”.


Under de kommande månaderna håller modern Mustafa bunden i sängen och tvingar henne att äta köttet från faderns döda kropp för att bli stark och ge näring åt barnet som växer i hennes mage. Graviditeten går fort och långt innan 9 månader har gått är barnet redo att födas.


När värkarna sätter igång får Mustafa panik och hon känner att något är fel. Födseln blir svår, mycket svår. Modern gör vad hon kan för att få ut barnet men inser att detta inte är en vanlig födsel. Barnet kommer ut med fötterna först och fastnar med huvudet. Mustafa skriker av dödsångest går in och ur medvetslöshet. Till slut lyckas moderna dra ut barnet och upptäcker med fasa att det bär horn i pannan. Hornen och det storvuxna huvudet har dragit med sig stora köttstycken ut ur Mustafa som börjat förblöda av sina skador.


En folksamling har uppstått utanför huset och några försöker ta sig in genom dörren. Moderna tar barnet och sveper in det i ett lakan. Barnet är helt tyst men tittar in i moderns ögon med en svart stadig blick.


Med en smäll flyger dörren upp och människorna tränger sig in i huset. De möts av död och fasa. Faderns förruttnande kropp i ett hörn, Mustafa liggandes döende i sängen dränkt av blod och modern bärandes på ett nyfött barn med horn i pannan.
Modern utbrister med enorm kraft: ”Ni kan inte skada honom, djävulens baby är född, ut ur mitt hus”! Hennes förvridna och skräckinjagande ansikte får dem att rusa ut igen.


Folket skriker att barnet är djävulens verk och att Mustafas mor är besatt av en demon. De barrikaderar dörren och alla fönster utifrån för att sen tända eld på huset.


I sex dagar låter man elden brinna. Under de tre första dagarna kan man höra barnskrik inifrån elden. Ved och olivolja slängs in genom fönstren på huset och först när väggarna av sten och lera rasar ihop får elden slockna. I ruinen finns inget kvar av Mustafa, modern eller fadern. Men i askan återfinner man huvudet från barnet, aningen bränt men helt intakt, precis som att det vägrat att brinna upp och försvinna.


Huvudet tas till stadens begravningsfält och placeras i en grav byggd av stenblock som förseglas väl. Kort därefter drabbas staden av ond bråd död. Människor dör i sina sängar av oförklarliga orsaker, en del verkar ha dött av ren skräck, andra har slitits i stycken. Rykten om att djävulen själv kommer till staden om nätterna för att hämta sitt barn börjar cirkulera.

 

De som överlever de nattliga besöken vittnar om att någon river runt i sängarna och dödar alla som kommer i dess väg.

 

Inget kan stå i vägen för en faders sökandes efter en förlorad son…

 

Ord från Studio RacHell Post
All offentlig dokumentation från utgrävningarna i Irak har förstörts eller undangömts. Regeringen förnekar idag den order som skulle döda personer som försöker återinföra huvudet i landet. De förnekar helt och hållet att det har existerat någon Djävulens Baby.


Efterforskningar har visat oss att skallen bytt ägare många gånger, ofta i samband med att ägaren blivit dödad. I flera fall har det hänt i anknytning med att familjen själva fått ett nyfött barn, eller haft mycket kontakt med ett eller flera nyfödda barn från annan familj.


De nattliga attackerna i Hatra ska ha gått i vågor under flera hundra år. Ibland med långa avbrott för att sedan ta fart igen. Sägnen säger att djävulens besök ökade när det föddes många barn på en kort period.
Staden börjar sakta avfolkas på grund av rädslan för djävulen och till slut efter ca 250 år raseras den totalt för att aldrig mer befolkas.


Med det skrivet kan en varning vara på sin plats även, om vi inte på något sätt kan säga att det finns en uppenbar fara med skallen och nyfödda barn. Allt kan vara påhittade historier och slumpmässiga tillfällen av död. Väldigt mycket död.


Så om du köper denna av oss, som är en avgjutning av skallen, och djävulen kommer till dig på natten för leta efter sitt mördade barns huvud så har vi i alla fall varnat dig…


 

Hatra
lab.jpg
RTEmagicC_Fig._1_Buhen_01_txdam22331_a50
sun-temple-city-Iraq-Hatra.jpg